Citromhabos csirkeszárnyak
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 kis tasak zselatin
- 4 citrom
- 1 evőkanál tárkony
- 2 evőkanál kakukkfű
- só
- 2.5 dl tejszín
- 60 dkg csirkeszárny
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
Elkészítés
A zselatint egy citrom leszűrt levébe szórjuk, majd alacsony hőmérsékleten, lassan, folyamatos keverés mellett feloldjuk. Hozzáadjuk 1 citrom reszelt héját és a fűszereket, hűlni hagyjuk. A tejszínt felverjük, és a zselatinos keverékhez adjuk. A kész citromhabot lehűtjük. A megtisztított csirkeszárnyakat a felszeletelt citrommal és a fokhagymával bedörzsöljük, ezután vajdarabkákat teszünk rá, és 180-200 fokon sütőben megsütjük. Sütés közben a maradék citromlével és a leolvadt vajjal locsolgatjuk.
Megjegyzés
A receptet "Genyke" küldte be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.