Citromhabos csirkeszárnyak

4 fő részére

Nehézség:

közepes

hozzávalók

  • 1 kis tasak zselatin
  • 4 citrom
  • 1 evőkanál tárkony
  • 2 evőkanál kakukkfű
  • 2.5 dl tejszín
  • 60 dkg csirkeszárny
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

A zselatint egy citrom leszűrt levébe szórjuk, majd alacsony hőmérsékleten, lassan, folyamatos keverés mellett feloldjuk. Hozzáadjuk 1 citrom reszelt héját és a fűszereket, hűlni hagyjuk. A tejszínt felverjük, és a zselatinos keverékhez adjuk. A kész citromhabot lehűtjük. A megtisztított csirkeszárnyakat a felszeletelt citrommal és a fokhagymával bedörzsöljük, ezután vajdarabkákat teszünk rá, és 180-200 fokon sütőben megsütjük. Sütés közben a maradék citromlével és a leolvadt vajjal locsolgatjuk.

Megjegyzés

A receptet "Genyke" küldte be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.